MENIU

Modernizarea Secției de Boli Infecțioase a SJU Botoșani, blocată de teama infectării cu COVID-19

Imagine spital, Secție Boli Infecțioase

Refacerea instalației electrice la Spitalul din Botoșani este blocată pentru că firmele refuză să lucreze acolo din cauza bolnavilor Covid-19. Societăţile autorizate să execute lucrări au refuzat pe motiv că se tem pentru sănătatea muncitorilor, relatează Realitatea PLUS. 

Nicio firmă care face astfel de servicii nu a vrut să vină la spital si să încheie un contract pentru reabilitarea instalației electrice de la Secția de Boli infecțioase a Spitalului Județan de Urgență (sju) Mavromati din Botoșani. Firemele au refuzat lucrarea spunând că muncitorii s-ar putea infecta cu virusul SARS-CoV-2. Pentru societate, secția reprezintă un pericol pentru că acolo sunt internați pacienți cu forme grave de COVID-19. 

Prefectul a declarat că instalația electrică a acestei secții exterioare a Spitalului Județean de Urgență este subdimensionată și nu face față consumurilor actuale. Acestea au crescut ca urmare a utilizării unui număr ridicat de concentratoare de oxigen, dar și ca urmare a utilizării unor surse de căldură. Acsta a solicitat ISU, dar și DSP să reia verificările la secția de boli infecțioase și să dispună măsurile necesare astfel încât să fie evitate tragedii precum cele de la Spitalul Județean Neamț sau de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală. 

Președintele CJ Botoșani spune că instituția pe care o conduce susține financiar Spitalul Județeand e Urgență pentru realizarea investiției