MENIU

Moderna a semnat un contract nou cu Uniunea Europeană. Americanii vor livra 300 milioane de seruri în 2021 și în 2022

Contract nou Moderna-UE/INQUAM

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, un nou contract cu grupul farmaceutic american Moderna, privind 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin anticoronavirus pentru statele Uniunii Europene. Acest contract, al doilea semnat cu grupul farmaceutic pe peste Ocean, se adaugă celor cu firmele BioNTech/Pfizer, AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV şi Curevac. 

"Contractul prevede cumpărarea a 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin (150 de milioane în 2021 şi opţiunea a încă 150 de milioane în 2022), în numele statelor membre UE. Noul contract prevede şi posibilitatea donării de vaccinuri ţărilor cu venituri mici sau medii sau redirecţionarea spre alte state europene", anunţă Comisia Europeană, într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Despre noul contract a vorbit și Ursula von der Leyen, președinta Comisie Europene, citată de Mediafax.

"Astăzi, asigurăm 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-Covid-19 produs de Moderna, un vaccin care este utilizat deja în Uniunea Europeană. Acest lucru ne aduce mai aproape de obiectivul nostru major: garanţia că toţi europenii au acces la vaccinuri sigure şi eficiente cât mai rapid posibil. Cu un portofoliu de 2,6 miliarde de doze, le vom putea oferi vaccinuri nu doar cetăţenilor noştri, ci şi vecinilor şi partenerilor", a spus oficialul Uniunii Europene.

Mai multe articole despre:
Moderna vaccinare coronavirus