MENIU

Mocănița din Vișeu, la control!

O comisie trimisă de Prefectura Maramureș a început, luni, un control la Mocănița din Vișeu după deraierile succesive din luna august.

Autorităţile din judeţul Maramureş au început un control la societatea din Vişeu de Sus care administrează trenul turistic Mocăniţa, de pe Valea Vaserului, în urma deraierilor din prima jumătate a lunii august. 

Reprezentanți de la ISU, ITM și Poliţia Transporturi vor căuta să identifice cauzele producerii deraierilor şi vor verifica dacă societatea respectivă are toate avizele necesare.

Comisia va verifica și dacă societatea CFF Vişeu de Sus are toate avizele necesare.

Ultimul accident de pe Valea Vaserului s-a produs la sfârșitul săptămânii trecute. Vineri, un vagon al Mocăniței a sărit de pe șine în timp ce parcurgea traseul obişnuit pe defileu. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, pentru că nu era niciun călător în tren.

În urmă cu o săptămână însă, în 10 august, după deraierea Mocăniței, 14 persoane au fost rănite și au primit îngrijiri medicale. În tren se aflau aproximativ 200 de persoane.

Traseul Mocăniţei are o lungime de peste 46 de kilometri, iar o cursă zilnică tur-retur durează cinci ore şi jumătate, între orele 9.00 – 14.30.

Sursa: www.emaramures.ro