MENIU

Mobilizare în țara noastră, cu războiul la graniță: Sute de militari români se pregătesc pentru un eventual conflict

Exercițiu de amploare în Poligonul Cincu, sute de soldați români se antrenează chiar la această oră cu militarii străini. În contextul războiului de la graniță, astfel de activități au loc tot mai des în țara noastră.

Secvența de instruire de vineri, 25 noiembrie, a exercițiului multinațional „BLACK SCORPIONS 22.8”, care se desfășoară la Centrul Național de Instruire Întrunită (CNIÎ) „Getica” din localitatea Cincu, este deschisă participării mass-media.

Pentru transmisii în direct, reprezentanții mass-media sunt rugați să folosească mijloace portabile, nefiind posibil accesul cu DSNG.

Aproximativ 600 de militari români din cadrul Batalionului 20 Infanterie “DOLJ” al Brigăzii Multinaționale Sud-Est de la Craiova și militari aliați din Franța, Polonia, Portugalia și Statele Unite ale Americii, cu peste 70 de mijloace tehnice, participă, în perioada 21-25 noiembrie la exercițiul de instruire în comun „BLACK SCORPIONS 22.8”, la Centrul Național de Instruire Întrunită (CNIÎ) „Getica” din localitatea Cincu, județul Brașov.

Obiectivele exercițiului includ instruirea în comun a militarilor și, implicit, creșterea coeziunii structurilor instruite prin exerciții de antrenament în teren și exerciții tactice cu trageri de luptă, a anunțat MapN.

Mai multe articole despre:
razboi granita militari pregatire cincu