MENIU

Mobilizare fără precedent în Italia: românii vor să îl prindă pe Ionel Arsene! Unde s-ar afla baronul de Neamț

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț

Este mobilizare fără precedent în Italia. Românii de acolo încearcă să îl prindă pe baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene. Încă președinte al Consiliului Județean Neamț și șeful social-democraților din județ, Arsene s-ar ascunde împreună cu finul său Gheorghe Vlasie în orașul Brescia din regiunea Lombardia. Baronul de Neamț ar fi știut că urmează să fie condamnat și a ales să fugă în Italia pentru a scăpa de anii grei de închisoare, susțin juriștii. 

O româncă din Italia face apel către toți cei un milion de români stabiliți acolo să împrăștie imagini cu Ionel Arsene pe rețelele de socializare pentru a putea fi găsit.

În Brescia, baronul de Neamț și finul său ar avea o firmă de construcții. Cei doi au înregistrat-o în anul 2019 și de-a lungul anilor au tot vizitat zona.

Juriștii spun că fugarii aleg Italia pentru că li se reduce pedeapsa și pot executa sentința în arest la domiciliu sau chiar în libertate. În cazul lui Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare, se poate cere ispășirea pedepsei în Italia și ar putea fi redusă la 4 ani. Cei cu o condamnare de sub 4 ani pot sta liniștiți în arest la domiciliu.

Ionel Arsene a fost condamnat definitiv pe 10 martie de Curtea de Apel Brașov la 6 ani și 8 luni de detenție pentru trei fapte de trafic de influență.