MENIU

Mobilizare fără PRECEDENT a medicilor rezidenți. Aceștia vin în ajutorul medicilor din spitale pentru un bun management al COVID-19

Mobilizare fara precedent a medicilor rezidenti

Mobilizare fără precedent a medicilor rezidenți. În total, este vorba despre un număr de 15.000 de medici rezidenţi care vor veni în ajutorul medicilor pentru a gestiona cazurile de infectare cu COVID-19. „Între aceşti medici rezidenţi intră inclusiv medicii de laborator, intră medicina de familie. (...) Este o mobilizare foarte importantă, o mobilizare utilă, avem exemplul foarte multor ţări care nu au acţionat într-un timp suficient de scurt”, a declarat Alexandru Mirea, medic rezident psihiatrie, preşedinte SMMR. 

Prima dată vor fi mobilizaţi rezidenţii de la medicina de urgenţă, boli infecţioase şi terapie intensivă, care își vor îşi vor întrerupe activităţile incluse în cadrul specializărilor lor de bază şi îi vor sprijini pe medicii din spitale şi din Unităţile de Primiri Urgenţe.
 
„Momentan s-au primit dispoziţii din partea DSP-urilor (...) că în aceste situaţii fiecare îşi desfăşoară activitatea normal dacă nu au primit alte indicaţii (...). Există o ordine cumva (...) a tinerilor rezidenţi şi a specialităţilor medico-chirurgicale care vor acţiona în momentul în care numărul de cazuri va creşte şi cu cât numărul va creşte cu atât se vor mobiliza studenţii facultăţilor de medicină şi ulterior inclusiv elevii de la şcolile post-liceale sanitare”, a mai spus medicul rezident. 
 
 
Mai multe articole despre:
medici medici rezidenti masuri coronavirus covid-19