MENIU

Moartea șocantă a unui adolescent. "Chipsurile, cola și mâncarea de la fast-food-uri l-au nenorocit"

O mamă din Regatul Unit transmite un semnal de alarmă privind riscurile la care sunt supuși adolescenții, care sunt dependenți de jocurile pe calculator și mâncarea de tip fast-food, după ce fiul său, care fusese diagnosticat de la 13 ani cu obezitate, a murit la vârsta de 18 ani, potrivit Mirror.com.

Mama îndurerată susține faptul că ceea ce i s-a întâmplat fiului său ar trebui să fie un avertisment pentru toți tinerii care au un astfel de stil de viață sedentar, din care mâncarea de tip fast-food și statul în fața calculatorului nu lipsesc.

"Ceea ce vreau să transmit este că toți copiii ar trebui să iasă mai mult, să se împrietenească cu alți copii, să stea mult mai mult timp la aer curat și să renunțe la orele petrecute în fața calculatorului. Nu este sănătos să petreci atâta timp în fața unui monitor. Chipsurile, cola, și mâncarea de la fast-food-uri l-au nenorocit pe Shaun. Îi plăcea să înoate, însă nu era suficient. Deși îi găteam mâncare sănătoasă, obișnuia să ascundă dulciurile și snacks-urile pe care și le cumpăra", a declarat mama adolescentului.

Shaun era intimidat de colegii săi de la liceu, care râdeau pe seama greutății sale, iar singurele prietenii și le construise în mediul virtual, grație Xbox Live. În realitate, nu avea prieteni cu care să iasă în oraș, ca orice adolescent.

"Sunt două categorii de tineri, zilele astea: cei care frecventează excesiv sălile de fitness și cei care stau în fața unui calculator și se ascund în spatele unui detaliu, care ține de fizicul lor, din cauza faptului că nu au încredere în ei. Shaun obișnuia să stea în fața calculatorului în jur de 10 ore, plus timpul pe care îl mai petrecea pe iPhone. Cea mai mare greutate a avut-o la vârsta de 17 ani, când cântărea 125 de kg. A murit după un an, având 100 de kg", a mai mărturisit mama tânărului.

Mai multe articole despre:
moarte tânăr obezitate calculator adolescent Jocuri