MENIU

Moțiunea de cenzură va fi depusă ASTĂZI

Ionel Dancă anunță că moțiunea de cenzură va fi depusă cel mai probabil marți: ”Cred că în aceste zile au fost definitivate condițiile pentru depunerea moțiunii de cenzură, în sensul stabilirii unui calendar între partenerii din Opoziție, care susțin moțiunea inițiată de PNL și potrivit acestui calendar, cel mai probabil mâine( marți - n.r.)va fi depusă moțiunea de cenzură”, a declarat acesta luni, la Rfi.ro

Purtătorul de cuvânt al PNL este de părere că moțiunea de cenzură va trece: ”Noi întotdeauna am încercat să maximizăm șansele trecerii moțiunii de cenzură. De această dată, avem alături de noi și alte formațiuni politice, care anterior nu au susținut demersul nostru, ceea ce face ca în acest moment succesul moțiunii de cenzură să fie unul destul de previzibil și posibil, astfel încât să determine și pe alți parlamentari să susțină moțiunea noastră de cenzură. Cu alte cuvinte, o susținere largă din partea mai multor formațiuni politice este un element care cu siguranță contează în convingerea parlamentarilor pentru a susține această moțiune”.

Și președintele PNL, Ludovic Orban, spune că moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă va fi depusă luni sau marți, după ce se vor consulta toți liderii partidelor implicate.

”Depunerea moțiunii de cenzură va fi la începutul săptămânii viitoare, luni sau marti, nu pot sa va spun cu precizie pentru ca este o decizie pe care trebuie sa o luam toti liderii care sustinem acest demers.

Oricum, va fi luni sau marti, inca nu am stabilit cu precizie data pentru ca incercam sa calculam calendarul astfel incat sa diminuam la maxim posibilitatea PSD sa faca o planificare care sa dezavantajeze motiunea", a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberalilor a spus din nou că s-au adunat 237 de semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură și că mai sunt discuții cu alți parlamentari.

Mai multe articole despre:
null