MENIU

Miting auto în Bistrița oprit de polițiști. Peste 120 de mașini și 200 de persoane, cotrolate de oamenii legii

Poliţiştii bistriţeni, sprijiniţi de jandarmi, au reuşit să oprească, joi noaptea, organizarea unui miting auto neautorizat. Participanţii intenţionau să iasă pe străzile municipiului, la fel cum au făcut miercuri seara.

Au fost controlate peste 120 de maşini şi aproximativ 200 de persoane adunate în zona unui mall de la ieşirea din municipiul Bistriţa spre localitatea componentă Unirea, potrivit buletinului de presă remis vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean de Poliţie.

Participanţii la acest miting auto neautorizat intenţionau să iasă pe străzile municipiului, la fel cum au făcut miercuri seara, când au rulat cu viteză redusă pe principalele bulevarde, claxonând, ceea ce a dus la afectarea traficului rutier pe DN 17 şi la tulburarea liniştii publice.

"Poliţiştii bistriţeni, alături de jandarmi, în vederea asigurării respectării normelor legale incidente domeniului şi menţinerii unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, au participat la o acţiune preventiv-reactivă, în sistem integrat, pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă şi pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale în spaţiul public, fiind legitimate 197 de persoane, 122 auto controlate, un certificat de înmatriculare reţinut şi 22 sancţiuni aplicate în valoare de 8.805 lei", se menţionează în comunicatul de vineri al Poliţiei.

Dintre amenzi, 17 au fost date la Legea 55/2020, în valoare de 7.500 lei, iar alte cinci - pentru încălcări ale Codului rutier, în valoare de 1.305 lei.

Miercuri seara, la primul miting auto neautorizat organizat în municipiul Bistriţa, poliţiştii au verificat 60 de autoturisme, au legitimat 95 de persoane şi au aplicat amenzi în valoare de peste 48.000 de lei.

Mai multe articole despre:
miting auto bistrita politisti