MENIU

Mitică Dragomir rupe tăcerea la 33 de ani de la Revoluție. Ce părți din dosar rămân sub cheie

Mitică Dragomir

Fostul deputat Dumitru Dragomir a rememorat clipele petrecute în urmă cu 33 de ani, în timpul Revoluţiei din 1989. Într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, acesta a comentat lista miniștrilor care au blocat dosarul celor 1.400 de morți. 

„Părerea mea este că în decursul istoriei, țara a fost plină de trădători. Ordinul ca să fie omorât Ceaușescu și să se strice totul aici era foarte bine organizat. A fost dat de ruși, înțelegere cu celelalte puteri ale omenirii, mai puțin China, cred. Procurorul Voinea este un om foarte deștept și dacă a primit ordinul de mai sus să pună batista pe țambal nu avea loc de întors, că altfel eram în patru scânduri acum. Sunt alte forțe care domină această atmosferă de putere.

Eu am trăit atunci. După ce l-au omorât pe Nuță, care fusese șeful Informațiilor Armatei, au venit trădători la conducerea armatei, a fost pus un trădător acolo. Eu nu știu câtă vină are domnul Iliescu. Eu știu sigur că domnul Iliescu a avut o contribuție foarte importantă că noi astăzi suntem o țară întreagă și facem parte din NATO. Trădători sunt mulți, trădători sunt și astăzi, sunt o parte care duc țara către dezastru.

Ion Iliescu nu a fost trădător, a ținut țara întreagă, eu știu multe. Armata a greșit foarte mult atunci. Militaru a fost un trădător care a făcut foatrte mult rău țării, inclusiv Stănculescu și încă vreo 5-6 care au trădat această țară în favoarea rușilor”, a precizat Dumitru Dragomir la Realitatea PLUS.

De ce sunt doar 3 inculpați în Dosarul Revoluției din 1989

În Dosarul Revoluției, au fost inculpați fostul președinte Ion Iliescu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus, fost șef al Aviației militare. Aceștia vor fi deferiți Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a fi judecați pentru infracţiuni contra umanităţii, prevăzute la articolele 439 și 5 din Codul penal.

Fostul procuror militar Dan Voinea, dezvăluiri uluitoare la 33 de ani de la Revoluție - Cine blochează dosarul și cine a tras în civili în 1989
Mai multe articole despre:
Mitica Dragomir revolutie