MENIU

Misterele lui Coldea. Cum a dispărut teza de doctorat a fostului număr 2 din SRI?

Florian Coldea

Sub pretextul unui "împrumut" fără precedent între instituţii academice, teza  de doctorat a generalului Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, a dispărut, scrie jurnalista EMilia Şercan, într-o anchetă realizată pentru pressone.ro.

În 2015, sub pretextul unui împrumut interbibliotecar de 30 de zile, teza lui Coldea a fost solicitată de către directoarea Bibliotecii Universității Politehnica, teza de doctorat a părăsit Biblioteca Națională a României şi nu a mai fost returnată nici până azi. 

Împrumutul este unic în istoria instituției. Niciodată până atunci, și nici după, o teză de doctorat nu a fost împrumutată unei alte biblioteci, deoarece tezele sunt stocate la Biblioteca Națională în "fondul intangibil", scrie Emilia Şercan.

Tot ea descrie şi traseul documentului. Potrivit unuor surse convergente, Mihnea Costoiu, un apropiat al lui Florian Coldea şi rectorul al Universității Politehnice Bucureşti, ar fi cel care a solicitat "împrumutul interbibliotecar" şi cel care a ridicat, personal, teza de la Biblioteca Națională.

Toate detaliile anchetei jurnalistice care urmăreşte traseul tezei de doctorat a lui Florian Coldea le găsiţi aici.

Cozmin Gușă, dezvăluiri despre mesajele dintre Coldea și Dragnea

Mai multe articole despre:
florian coldea