MENIU

Misterele Bucureștiului, dezvăluite de ingineri. Ce ascunde rețeaua de tuneluri din Capitală

Bucureștiul are și el secretele lui, ca orice oraș mare din întreaga lume. Chiar și cei care trăiesc aici de zeci de ani nu au ajuns să le cunoască pe toate. Nicolae Ceaușescu a făcut numeroase schimbări, care mai de care mai controversate, iar rețeaua de tuneluri subterane este una dintre ele. 

Piața Revoluției ascunde primele mistere interbelice. La 12 de metri sub pământ se află o rețea de tuneluri prin care în trecut se circula cu barca. Acestea au o lățime de aproape 2 metri, iar acolo curgea cu ani în urmă un râu subterană care avea o adâncime de 1 metru.

Secretele pe care Bucureștiul le ascunde continuă și la nord de Parcul Cișmigiu, una dintre cele mai populare locații de relaxare din oraș. Biserica Schitu Măgureanu e legată prin tunelurile subterane de Palatul Kretzulescu.

De asemenea, sub Palatul Golescu a mai fost depistat un alt coridor subteran, care ajunge până la lunca Dâmboviței. Inginerii dezvăluie faptul că, în trecut, că toate aceste tuneluri subterane din București ar fi avut corespondență cu zeci de obiective importante din Capitală.

Mai mult de atât, toate galeriile lui Ceaușescu sunt reale, inclusiv buncărul atomic care se află la Casa Poporului. Cât despre rețeaua de tuneluri subterane, deși acestea ar fi fost săpate deja cu sute de ani în urmă, în perioada comunistă, ele au fost modernizate. Pentru cei interesați de istoria orașului, o plimbare prin centrul istoric al Bucureștiului îi va purta prin Bucureștiul interbelic. 

Mai multe articole despre:
bucuresti tunel buncar ingineri casa poporului