MENIU

Miron Mitrea îi recunoaște merite lui Klaus Iohannis în privința statului de drept

Introducerea de criterii subiective, altele decât criteriile economice care sunt obiective, va face ca tarile bogate sa controleze sumele de bani care se duc către tarile mai puțin bogate în funcție de propriile lor interese. Este comentariul consultantului politic Miron Mitrea referitor la negocierile purtate de Bruxelles, pe bugetele de relansare economica și bugetul multianual al UE. 

Ideea introducerii unor criterii politice, cum  ar fi respectarea statului de drept a fost dezavuata, chiar dacă Miron Mitrea apreciază drept corecta declarația președintelui, Klaus Iohannis, potrivit căruia “România nu are o problema cu statul de drept”. Atâta timp cât la conducerea României este Klaus Iohannis și PNL nu ar fi probleme nici cu criteriile politice, pentru ca aparțin familiei de dreapta, care controlează Comisia Europeană, situație care s ar modifica fundamental dacă la guvernare ar veni Marcel Ciolacu și PSD. Dar acest aspect nu este singurul argument de validare a afirmațiilor prezidențiale.

Invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii crede ca actuala Putere are meritul de a fi “ras acele protocoale ale lui Băsescu care erau comuniste, securiste, asa cum e nevoie sa ne spună astăzi președintele Parlamentului ungar. Sigur, el o critica pe Laura Codruța Kovesi, dar Laura a fost unul dintre elementele folosite. 

Citiți continuarea pe realitateadinpsd.net

Mai multe articole despre:
miron mitrea