MENIU

Miron Mitrea, despre numirea Vioricăi Dăncilă la BNR: „Mugur Isărescu a considerat că are o valoare. Să deschidă uși, în mod cert, știe”

Miron Mitrea, despre numirea Vioricăi Dăncilă la BNR: „Mugur Isărescu a considerat că are o valoare. Să deschidă uși în mod cert știe”

Miron Mitrea a vorbit, duminică seară, la „Culisele puterii”, despre ce se poate ascunde în spatele numirii Vioricăi Dăncilă la Banca Națională a României drept consultant al guvernatorului Mugur Isărescu.

Despre prestația premierului Viorica Dăncilă, Miron Mitrea spune că „au existat foarte multe răutăți, în ceea ce privește greșelile de exprimare, nu este singura. Nu cred că asta o caracterizează. A fost un prim-ministru nepotrivit pentru momentul respectiv. (...) O cunosc foarte bine, am lucrat cu ea, nu am părerea proastă pe care o au foarte multi despre ea. (...) Și-a asumat un risc pe care l-a plătit. Forțată de Liviu, ca să aibă omul lui, i-a creat o imagine nefericită, și nici candidatura la Cotroceni  nu a ajutat-o”.

„Mai degrabă că a fost numită forțat de Liviu Dragnea, care probabil rămâne în istorie ca șeful de partid care și a executat un primul ministru prin moțiune de cenzură , o mare tâmnpenie, și l-a forțat pe al doilea să -și dea demisia. Tudose, ca să nu mai facă circul de la Grindeanu , și-a dat demisia și a plecat”, a mai declarat Miron Mitrea, duminică seară, la „Culisele puterii”, la Realitatea PLUS.

Consultantul politic mai spune despre numirea Vioricăi Dăncilă la Banca Națională că nu crede „că e mare lucru in spatele numirii, cred ca a adus-o sa-si acopere o nevoie, nu cunosc”.

„Cum a ajuns la Banca Națională, de unde să știm?! Asta o hotărăște cine e in functie. Mugur Isărescu a considerat că ea are o valoare pentru Banca Națională și pentru el, personal. (...) Faptul ca Mugur Isărescu își ia sau nu consultant, oricât de mult o simpatizez, si nu o simpatizez, dar e treaba mea si a ei. (...) Orice prim-ministru, fost prim-ministru, are o valoare in momentul in care ii dai o functie de consultant. Să deschidă uși în mod cert știe. A stat la Bruxelles două mandate, nouă ani.

Cred că a fost un europarlamentar introdus în grupul doamnelor de la Bruxelles, care e foarte puternic. Probabil că în Parlamentul European, cele mai puternice nu sunt grupurile politice, ci grupul doamnelor. În mod cert are relatii acolo”, a concluzionat Miron Mitrea, la „Culisele puterii”.