MENIU

Miron Cozma: Pedeapsa pentru Iliescu e una singură - condamnarea pe viaţă

Miron Cozma: Pedeapsa pentru Iliescu e una singură - condamnarea pe viaţă

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma spune ca are o "mare satisfactie" ca dosarul Mineriadei va fi redeschis, sustinand ca pentru fostul presedinte Ion Iliescu exista o singura pedeapsa - "condamnare pe viata pentru crime impotriva umanitatii".

Miron Cozma a declarat, luni, ca are "marea satisfactie" ca dosarul Mineriadei se va redeschide si ca este "chiar incantat" de acest lucru deoarece minerii au fost "propaganda".

Intrebat daca fostul presedinte Ion Iliescu ar trebui pedepsit, Miron Cozma a spus ca acesta ar trebui condamnat pe viata.

"Este cea mai mare satisfactie a mea (ca Ion Iliescu ar putea fi urmarit penal - n.red), nu sunt ranchiunos si nu vorbesc nici dintr-un punct de vedere al unei satisfactii personale, ci pentru adevarul istoric care trebuie aflat si s-a dovedit ca minerii au fost o forta nu represiva, cum s-a spus, ci o forta care a luptat in permanentata pentru drepturile lor si pentru idealurile noastre ale celorlalti. De ce nu se da dosarul meu de la Securitate? Pai de ce sa-l faca pe Miron Cozma erou? Eu, in 1977, l-am sechestrat pe Ceausescu, cu minerii de la Lupeni si din Valea Jiului. Din punctul meu de vedere, pedeapsa lui Ion Iliescu e una singura: condamnarea pe viata, pentru ca e vorba de crime impotriva umanitatii", a declarat Miron Cozma, citat de ziare.com.