MENIU

Mirel Curea: Al Capone n-a ajuns în spatele gratiilor pe un denunţ mincinos

Dezvăluirile tot mai numeroase despre modul abuziv şi discreţionar în care unii procurori anticorpuţie au înţeles să-şi exercite profesia par să contureze existenţa unei rețele infracționale alcătuită din procurori DNA, ofițeri SRI, judecători aserviți sau șantajați și avocați înregimentați Sistemului, este de părere editorialistul EVZ Mirel Curea. 

Acesta susţine că falsa poveste a arestării celebrului gangster american în baza unor probe contrafăcute a devenit una dintre temele cel mai des rulate printre cei care "justifică" astfel acţiunile "sistemului".

"Din nenumărate dosare instrumentate ilegal, contrar prevederilor Codului de Procedură Penală, de „echipe mixte” alcătuite din procurori si ofițeri SRI, au ieșit la iveală încălcări grave ale legalității săvârșite împotriva unor cetățeni, trecuți pe lista indezirabililor în baza criteriilor Statului Paralel, de fapt a unei găști scelerate care avea drept scop confiscarea pârghiilor de Putere", afirmă Curea.

Editorialistul mai crede că ultimele dezăvluiri, legate de presupusurile abuzuri ale prcorurorilor de la DNA Oradea, pot fi semnul că s-a deschis deja o Cutie a Pandorei. "Așa cum se așteptau cei care au înțeles mersul mecanismului gestapovist pus la punct de Cuplul Coldea-Kovesi, era doar o chestie de timp și de prins curaj de către victime, pentru ca harta nelegiuirilor comise, culmea, în numele legii, să tindă a acoperi zone din ce în ce mai largi ale țării. "

Editorialul integral îl puteţi citi AICI.

Mai multe articole despre:
DNA