MENIU

Mircea Negulescu, despre soluția primită de Dragnea: „Nu înțelege care sunt condițiile liberării condiționate”

Mircea Negulescu

Mircea Negulescu - fost procuror DNA la Ploieşti a comentat, marți, decizia Judecătoriei 5 de a-i respinge cererea de liberare condiționată lui Liviu Dragnea. Negulescu a declarat, în exclusivitate la Realitatea PLUS, că Dragnea nu înțelege care sunt condițiile eliberării condiționate.

„Pe 21 aprilie am publicat pe site-ul realitateadinjustitie.net un articol institulat: „Nu vă fie frică, Liviu Dragnea pică”.

Am anticipat această soluție pentru că domnul Liviu Dragnea nu înțelege care sunt condițiile liberării condiționate. Liberarea condiționată nu este un drept, este un beneficiu pe care instanța de judecată îl acordă dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute de articolul 100 din Codul Penal.

În afară de fracția de pedeapsă de perioada în care a muncit și care poate fi socotită, condiția ca un condamnat să fie pus în liberare condiționată este ca judecătorul să constate că persoana s-a reabilitat. Nu se pune problema pericolului pe care domnul Dragnea l-ar putea prezenta dacă va fi eliberat.

Judecătorul care a dat această soluție având întreg materialul probator a constatat că nu sunt semne de îndreptare. Eu sunt convins că i-ar fi și fost greu să formuleze o motivare și să constate că Dragnea s-a reabilitat și poate fi integrat social.

Întreaga populație a României știe cum Liviu Dragnea a luat pe persoană fizică insula Belina. Se plimbă cu elicopterul pe o proprietate care era proprietate statului împreună cu Victor Ponta unde făceau tot felul de chermeze.

Nu știu dacă a fost în defavoarea sa, cred că el nu înțelege care sunt condițiile liberării condiționate.

Dovezile de îndreptare nu înseamnă că poți face bine societății. Trebuie să arăți că te-ai pocăit că ai greșit să dai dovezi de îndreptare în atitudinea pe care o ai”, a spus Mircea Negulescu.

Mai multe articole despre:
mircea negulescu liviu dragnea liberare