MENIU

Mircea Moloț și-a pierdut mandatul de președinte al CJ Hunedoara

<p>Mircea Moloț și-a pierdut mandatul de președinte al CJ Hunedoara </p>

Mircea Moloț și-a pierdut mandatul de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, după ce judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respis, marți, recursul formulat acesta faţă de soluţia pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia, care a dat câştig de cauză Agenţiei Naţionale de Integritate, cea care l-a declarat incompatibil, în luna mai, 2012, informează Realitatea TV.

Procesul, început în 4 decembrie 2013, s-a aflat, miercuri, la al 12-lea termen după ce avocaţii preşedintelui suspendat al CJ Hunedoara au cerut de două ori recuzarea completului de judecată, scriu cei de la Hunedoara Liberă.ro.

În urma acestei decizii, Mircea Moloț își va pierde mandatul și nu va mai avea voie să mai ocupe o funcție publică pe o perioadă de 3 ani, potrivit Agerpres.

În prezent, Mircea Moloț este suspendat din funcția de președinte al CJ Hunedoara, după ce a fost pus sub acuzare de DNA pentru fapte de corupție, el fiind cercetat în arest la domiciliu.

Potrivit ANI, Ioan Mircea Moloț s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2008 — 30 ianuarie 2009, deoarece a deținut, simultan, atât funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, cât și pe cea de președinte al Adunărilor Generale ale Acționarilor, respectiv reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local la SC Drumuri și Poduri SA Deva.

Conform prevederilor art. 87, alin. 1), lit. e) și lit. f) din Legea nr. 161/2003, ''funcția de (...) președinte și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu: (...) funcția de președinte sau de secretar al adunărilor generale ale acționarilor sau asociaților la o societate comercială, respectiv funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăți comerciale de interes național''.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.