MENIU

Mircea Geoană, vizită misterioasă la Guvern

Mircea Geoană, din nou la Guvern

Fostul președinte al PSD, Mircea Geoană, s-a aflat miercuri într-o vizită surprinzătoare la Palatul Victoria, imediat după ședința de guvern. Mircea Geoană a venit singur și a stat aproximativ 40 de minute, informează Realitatea TV.

Fostul președinte al PSD, Mircea Geoană, a fost surprins miercuri de jurnaliști în timp ce cobora din mașină la Palatul Victoria. 

Vizita lui Geaonă a venit imediat după ședința de guvern. Nu este prima dată când Mircea Geoană este văzut în preajma cabinetului Dăncilă, după votul din 26 mai și arestarea lui Liviu Dragnea.

Recent, un alt fost președinte al PSD, Adrian Năstase, a făcut o vizită fulger la Guvern.

Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, Mircea Geoană ar putea intra într-o colaborare cu Executivul. Geoană este luat în calcul inclusiv pentru o poziție de comisar european.

Viorica Dăncilă este interesată de ajutorul lui Geoană pentru refacerea legăturilor cu socialiștii europeni.

Surse guvernamentale au declarat miercuri  că fostul președinte al PSD a fost chemat la Palatul Victoria pentru a se întâlni acolo cu un lider al socialiștilor europeni, Gianni Pittella, liderul grupului socialist în Parlamentul European.

Pittella ar fi un vechi prieten al foștilor șefi social-democrați, Geoană și Valeriu Zgonea, potrivit digi24. Relațiile personale ale lui Mircea Geoană cu liderul PES au cântărit în negocierile de împăcare între PSD și socialiștii europeni, dar și la discuțiile pentru un post de comisar european, în situația în care președinția Comisiei ar putea fi obținută de socialiști.

Gianni Pittela a declarat după întâlnirea cu premierul român că a asigurat-o pe aceasta de puternica lui susținere personală și politică, și că a vrea ca "legăturile dintre Partidul Social Democrat român cu familia socialistă să devină mai puternice".

Mai multe articole despre:
Mircea Geoană