MENIU

Mircea Dinescu, verdict despre dosarul Revoluției: „E de-a dreptul jalnic. Adevărul nu este atât de greu de aflat”

Mircea Dinescu

Scriitorul Mircea Dinescu a reacționat, miercuri, la Realitatea PLUS, după ce dosarul Revoluției a fost retrimis la judecată după 33 de ani.

„E de-a dreptul jalnic, după părerea mea, pentru că, cu cât te îndepărtezi de eveniment, cu atât mai puține lucruri poți afla. Se încearcă găsirea unor vinovați. Pentru ce? Că a tras armata în civili? (...) E destul de jalnic! Jalnice sunt toate aceste povești. Au trecut 30 de ani de la capitalism, ar trebui să înceapă procesul capitalismului. Am găsit mult mai mulți vinovați decât în decembrie 1989. În instituțiile române, după 1989, au rămas aceeași oameni. Unii nu au niciun interes să se afle ceva. Probabil că și dacă moare Iliescu îl dezgroapă și se face ceremonie. Eu nu știu cine sunt aceste personaje care discută despre aceste lucruri. Adevărul nu este atât de greu de aflat. Ei se gândesc la victimele Revoluției. Cine avea în 1989 cu o populație controlată la sange, cine avea arme ca să tragă? După 33 de ani se trezesc să dezgroape care mort? E o confuzie atât de mare și confuzia crește cu cât trece timpul. Moare mai multă lume la ora actuală”, a precizat Mircea Dinescu, la Realitatea PLUS.

Amintim că dosarul Revoluției a fost retrimis la judecată după 33 de ani. Procurorul general Gabriela Scutea a anunţat miercuri retrimiterea la Instanţa supremă a dosarului Revoluţiei, în care fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu şi Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare, sunt acuzaţi de săvârşirea unor infracţiuni contra umanităţii.

Procurorii Parchetului General retrimit dosarul Revoluției în instanță după ce au rezolvat ”în timp record”, spun ei, problemele semnalate de judecători.

Mai multe articole despre:
Mircea Dinescu dosar revolutie