MENIU

Miodrag Belodedici a rămas fără permis de conducere. Sportivul a plecat băut de la petrecerea meciului Generației de Aur: „M-au urmărit cu mașina Poliției”

Fostul fotbalist Miodrag Belodedici are probleme legale după ce a fost prins conducând sub influența alcoolului. Incidentul a avut loc după petrecerea Generației de Aur, eveniment în care legendele fotbalului românesc s-au reunit pentru a celebra.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

„La data 26 mai a.c., în jurul orei 03.30, polițiștii Brigăzii Rutiere, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autovehicul pe o strada din sectorul 1 din Municipiul București. Polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul autovehiculului a solicitat recoltarea de mostre biologice, fiind condus la sediul INML. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1485 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.”, se arată în comunicatul oferit de Brigada Rutieră.

Conform procedurilor, fostul fotbalist a solicitat recoltarea de mostre biologice și a fost condus la sediul Institutului Național de Medicină Legală (INML) pentru testări suplimentare. Polițiștii au aplicat o amendă contravențională de 1485 de lei și au dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Acest incident a adus o pată asupra reputației lui Belodedici, cunoscut pentru cariera sa impresionantă în fotbal. Sărbătorind cu prietenii și colegii de generație, fostul fotbalist nu a anticipat consecințele grave ale deciziei sale de a conduce după ce a consumat alcool.

Ce a declarat Miodrag Belodedici după ce a rămas fără permis auto

Miodrag Belodedici, un simbol al Generației de Aur, se confruntă acum cu urmările legale ale unui moment de neatenție. Fostul fotbalist a oferit primele declarații după ce a rămas fără permis de conducere.

„Da, într-adevăr, după acea sărbătoare de pe Arena Națională, am fost oprit de poliție și am rămas fără permis de conducere.”, a declarat Miodrag Belodedici pentru sport.hotnews.ro.

Celebrul fotbalist a mărturisit că a petrecut până la 3 dimineața, apoi s-a urcat sub influența băuturilor alcoolice la volanul mașinii sale.

„M-au oprit când am ieșit de la restaurant, de la petrecere. Am plecat pe la 3 și ceva. Au venit după mine și m-au oprit. Au stat acolo și au așteptat la pândă. M-au urmărit cu mașina Poliției, cu girofar, cam 100 de metri din spate”, a completat sportivul pentru Libertatea.

Miodrag Belodedici a transmis că a băut doar „două șprițuri”: „Am băut două șprițuri cu băieții. După ce am fost oprit de Poliție, m-au pus să suflu și am ieșit cu alcoolemie 0,08. Îți dai seama ce beat eram eu? Sigur, e contravenție… Am fost dus la Poliție, m-au ținut două ore acolo, mi-au scos sânge… Le-am spus că nu sunt beat, că pot sta și într-un picior. Și mi-au luat carnetul pentru 90 de zile”.