MENIU

E considerată ”minunea naturii”. Tratează-ți bolile cu această plantă vindecătoare

Smirna, rășina unui arbore care creşte pe tărâmurile deşertice ale Marii Roşii este un leac naturist pentru o mulțime de afecțiuni.

Smirna se foloseşte sub formă de infuzie, tinctura ori fumigaţii. Dacă decideţi să folosiţi smirnă intern, cumpăraţi-o de la farmacie și asigurați-vă că poate fi administrată şi pe cale orală.

Tinctura de smirnă se face punând la dizolvat zece grame de smirnă într-o sută de grame alcool de 90 de grade. Închideţi vasul (sticlă sau borcan) ermetic şi, după şapte zile, filtraţi lichidul dacă este necesar şi păstraţi-l la rece, în sticluţe de culoare închisă.

Împotriva gripei, guturaiului şi bronşitei se ia câte o linguriţă de tinctura, dizolvată într-o jumătate de pahar de apă, de trei-patru ori pe zi. Acest preparat, puternic aromat şi amar, are puterea de a combate şi calma durerile şi stările de rău provocate de gripă.

În stări de oboseală intelectuală şi astenie, se iau câte 20-30 de picături de tinctură, diluate în puţină apă, de patru-şase ori pe zi. Smirnă are puternice efecte înviorătoare, stimileaza circulaţia cerebrală şi ajută în activitatea intelectuală.

 

Sursa