MENIU

Minorul de 15 ani, acuzat de incendierea blocului din Constanța, supus unei expertize psihiatrice: care sunt principalele CONCLUZII

Incendiu blooc Constanţa, decembrie 2021

Minorul acuzat de incendierea blocului din municipiul Constanța a fost supus unei expertize medico-legală psihiatrică, procedură efectuată de specialiștii Serviciului Clinic Judeţean de Medicină Legală Constanţa. În urma expertizei, aceștia au întocmit un raport în contextul infracțiunilor de care este acuzat tânărul de doar 15 ani.

Specialiștii au stabilit, astfel, că, "atât în prezent cât şi la data săvârşirii faptelor şi în raport cu acestea, discernământul minorului este și a fost păstrat", relatează Ziua de Constanța.
 
Potrivit sursei citate, Serviciul Clinic Judeţean de Medicină Legală Constanța a stabilit că, deşi realizează consecinţele faptelor sale, lipsa cenzurii şi impulsivitatea majoră fac ca minorul să reprezinte un pericol social ridicat.
 
În prezent, băiatul se află în stare de arest preventiv. 
 
Reamintim că minorul care la sfârşitul anului trecut a incendiat parcarea unui bloc din Constanţa, iar apoi a ars întreg imobilul, a fost trimis în judecată, la mijlocul lunii mai, în stare de arest preventiv, pentru distrugere, vătămare corporală din culpă şi evadare.

Acuzaţia de evadare a fost formulată pentru că adolescentul nu a respectat obligaţiile pe care le avea în condiţiile în care împotriva sa fusese luată măsura arestului la domiciliu.

Dosarul va fi soluționat de Judecătoria Constanța, dar nu a fost stabilit încă primul termen în acest caz, mai arată sursa citată.
 

Citește și Incendiu devastator - bloc în flăcări, în Constanța: minorul de 15 ani, arestat preventiv