MENIU

Minori transformaţi în sclavi de părinţi

Copii transformaţi în sclavi de propriii părinţi. Descoperirea terifiantă a fost făcută de procurorii DIICOT, în Târgu Mureş. Potrivit acestora, minorii, unii cu vârste foarte fragede, erau predaţi "ca nişte mărfuri" unor cămătari, în contul unor datorii. Aceştia îi puneau să muncească din greu în gospodării, spun anchetatorii. Şapte persoane sunt investigate în acest caz. 

Detaliile scoase la iveală de procurori sunt revoltătoare. Totul ar fi început în momentul în care două familii din judeţul Târgu Mureş au luat bani cu împrumut de la cămătari.

Dobânzile impuse erau de sută la sută. Părinţii s-ar fi angajat, la notar, să achite împrumuturile din alocaţiile copiilor, însă banii erau insuficienţi. Aşa s-ar fi ajuns ca micuţii să plătească datoriile prin muncă. 

Şase copii, cu vârste între 6 şi 16 ani, ar fi fost astfel exploataţi ani de zile de cămătari. Cruzimea acestora, spun procurorii, a lăsat urme adânci. 

Pentru câteva linguri de mâncare în plus unii copii se supuneau. 

"Cei trei minori menţionează că nu au dus lipsă de mâncare, iar condiţiile de trai de la inculpat erau mai bune decât cele pe care le aveau acasă, motiv pentru care, nu au încercat să fugă din acel loc şi au acceptat să muncească pentru datoriile părinţilor lor", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Acum vor răspunde în faţa justiţiei atât cămătarii, cât şi pe părinţii minorilor. 

 
Mai multe articole despre:
părinţi minori video sclavi