MENIU

Minore obligate să practice prostituția de șase bărbați din Giurgiu. Anunțul DIICOT

Anunț DIICOT

Procurorii DIICOT, Biroul Teritorial Giurgiu au dispus, astăzi, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a șase bărbați pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

La data de 12 septembrie 2019, organele de urmărire penală au fost sesizate de către o persoană cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 15 ani, elevă în clasa a 9 la un liceu din municipiul din Giurgiu, ar putea fi victima infracțiunii de trafic de minori, în sensul că ar putea fi exploatată sexual prin practicarea prostituției, în scopul obținerii unor foloase materiale, de către membrii unei familii din municipiul Giurgiu.

Din datele deținute, coroborate cu rezultatul verificărilor și investigațiilor efectuate, a rezultat faptul că un număr de 6 inculpați au constituit un grup infracțional organizat creat pe relații de familie, în vederea obținerii unor sume importante de bani prin identificarea, recrutarea, racolarea și ulterior exploatarea sexuală prin practicarea prostituției, a unor minore, inclusiv a minorei în vârstă de 15 ani, atât pe raza municipiului Giurgiu cât și pe raza municipiului București și a altor județe.

Potrivit Realitatea de Giurgiu, în cauză au rezultat indicii cu privire la faptul că inculpații ar fi procurat minorei, prin activități ilegale, o carte de identitate prin care să ateste că aceasta este majoră, cu scopul de a o transporta ilegal în afara României, pentru practicarea prostituției într-una din țările europene.

În urma actelor de urmărire efectuate până în prezent s-a stabilit faptul că, de la începutul anului 2019, minora a manifestat un comportament necorespunzător, lipsind de la cursuri, întorcându-se la locuința familiei la ore târzii, culminând cu plecări voluntare de la locuință pentru perioade de timp îndelungate. În această perioadă, minora nu a solicitat mamei sale sume de bani pentru uz personal, ba mai mult aceasta afișa o ținută elegantă și un aspect fizic îmbunătățit.

Pentru aceste motive mama sa a sesizat dispariția fiicei sale în cursul lunii martie 2019, acesta fiind găsită de organele de poliție și reîncredințată familiei.

Mai multe articole despre:
DIICOT