MENIU

Minor la volan, oprit cu focuri de armă. Lungul șir de infracțiuni comise de băiatul de 15 ani, din Fetești

Plimbarea unui minor cu o mașină furată din Fetești s-a încheiat la Constanța. Polițiștii l-au prins după ce a provocat un accident și a fugit. Anterior, la o benzinărie, a plecat fără să plătească.

Incidentul a avut loc marți, 12 octombrie, în jurul orei 17.00. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN 2A s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, iar șoferul a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea autorităților, scrie realitateadeialomita.net.

Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit că cele reclamate se confirmă, impactul având loc între două autoturisme, dintre care unul a părăsit locul faptei.

La scurt timp, echipajele de poliție au observat autoturismul în cauză circulând pe DN 2A, și au plecat în urmărirea acestuia.

Conform IPJ Constanța, șoferul nu a oprit la semnalele poliţiştilor, ci și-a continuat deplasarea, conducând pe sensul opus de mers, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

A condus cu Poliția pe urme

După aproximativ doi kilometri, după efectuarea somațiilor legale în mod repetat, unul dintre polițiști a folosit armamentul din dotare, efectuând două focuri de armă în plan vertical, fără a produce pagube.

Suspectul a fost imobilizat, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că este vorba despre un minor, de 15 ani, din județul Ialomița, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A alimentat cu combustibil mașina furată, fără să plătească

Totodată, în urma cercetărilor s-a constatat faptul că minorul a furat mașina din municipiul Fetești, județul Ialomița, iar ulterior a alimentat într-o benzinărie, de unde a plecat fără să plătească. Și-a continuat drumul în județul Constanța, fără a avea o destinație precisă.

În acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și furt calificat. Minorul a fost predat polițiștilor din cadrul IPJ Ialomița, în vederea continuării cercetărilor.