MENIU

Ministrul sănătăţii vrea amenzi pentru părinţi care nu se informează despre vaccinare

Ministrul Sănătăţii şi-ar dori ca legea vaccinării să-i oblige pe părinţă să se informeze în legătură cu efectele vaccinări, iar dacă nu o fac sau refuză, să poată fi amendaţi. 

Într-un interviu la RFI, Sorina Pintea a afirmat că este vorba „despre obligativitatea informării părintelui în ceea ce priveşte vaccinarea, iar la sintagma obligativitate n-o să renunţăm. Nu vom lua copilul de mână de pe stradă să-l vaccinăm, dar pe părinte putem să-l obligăm să se informeze, astfel încât să ştie toate consecinţele care decurg din faptul că nu vrea să-şi vaccineze copilul. (...) Deci am dreptul şi eu să-l informez, să-l sancţionez dacă nu se informează, având în vedere sănătatea copilului”.

Cum va fi obligat părintele să se informeze în privinţa vaccinării? „Participând la cursurile de informare şi sancţionându-l dacă nu participă, iar apoi să declare pe propria răspundere că nu doreşte vaccinarea copilului. "Ministrul Sănătăţii a precizat că este vorba de o intenţie, pentru că legea este la Camera Deputaţilor şi vor mai fi multe discuţii pe această temă.

Mai multe articole despre:
vaccin Sorina Pintea