MENIU

Vlad Voiculescu, după imaginile cu bătrânul umilit pe holurile Spitalului Corabia: ”Din păcate nu putem implanta empatia”

Ministrul Sănătății - Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății - Vlad Voiculescu a comentat imaginile crunte în care un bătrân a stat ore în șir pe jos în Spitalul din Corabia fără ca vreun cadru medical să-i ofere îngrijiri sau măcar să-l ridice. Acesta a declarat, luni seara, la un post TV, că legea a fost aplicată, iar unitatea medicală a fost amendată.

„Iertați-mă, ce-ar fi trebuit făcut? Care sunt alternativele? Trebuia trimisă potera direct? Aplicăm legea. Spitalul a fost amendat. Măsurile sunt clare. Din păcate nu putem implanta empatia, nu se poate impune empatie prin ordin de ministru. Ce poate face un Guvern este să facă reguli și să vegheze să fie bine respectate”, a declarat Vlad Voiculescu, luni seara.

Reamintim că, în urma imaginilor de la Corabila, medicul de gardă și o asistentă de la spitalul în cauză au fost amendați, iar instituția a fost sancționată cu avertisment. Totodată, s-a dispus refacerea și însușirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul.

În imaginile postate se vede cum cadre medicale care asistă la ce i se întâmplă bătrânului îi cer acestuia să se ridice singur pe scaun şi îl ghidează, fără a-l ajuta, deşi, în mod evident, vârstnicul, care spune că a suferit un accident vascular, abia se poate mişca.

Mai multe articole despre:
vlad voiculescu