MENIU

Ministrul Sănătății avertizează că urmează o nouă ameninţare pe termen mediu - Poate sta la originea unui număr mare de DECESE

Alexandru Rafila - Ministrul Sănătății

Alexandru Rafila - ministrul Sănătății spune că următoarea ameninţare pe termen mediu va fi cu siguranţă legată de rezistenţa la antimicrobiene (AMR), care poate afecta multe dintre progresele din medicină şi poate sta la originea unui număr mare de decese. 

„Pandemia de COVID-19 a evidenţiat valoarea importanta a solidarităţii şi cooperării. România susţine eforturile de creştere a acoperirii vaccinale la nivel mondial. Guvernul României şi-a dovedit solidaritatea cu alte ţări, donând milioane de doze de vaccin Moldovei, Serbiei, Ucrainei, Egiptului, Vietnamului, Tunisiei şi Coreei de Sud. Utilizarea extinsă a unui vaccin eficient şi sigur împotriva COVID-19 în toate colţurile lumii reprezintă o piatră de temelie a răspunsului nostru la actuala pandemie", a spus Alexandru Rafila, joi, la Conferinţa comună a miniştrilor de externe şi ai sănătăţii din Uniunea Europeană. 

„Trebuie să învăţăm lecţiile potrivite din criza COVID-19 şi să ne angajăm într-o cooperare europeană consolidată pentru a ne asigura că sistemele noastre de sănătate devin mai puternice şi mai pregătite pentru astfel de crize. Următoarea ameninţare pe termen mediu va fi cu siguranţă legată de rezistenţa la antimicrobiene (AMR), care poate afecta multe dintre progresele din medicină şi poate sta la originea unui număr mare de decese. Statele membre trebuie să îşi coordoneze acţiunile pentru a reduce utilizarea necorespunzătoare a antibioticelor, să colaboreze pentru a dezvolta noi antibiotice şi să integreze abordarea „One Health”, între sănătatea umană, cea animală şi mediu”, a adăugat ministrul Sănătăţii.
Mai multe articole despre:
alexandru rafila ministru covid criza amenintare