MENIU

Ministrul Sănătății a demis-o pe Sorina Pintea! Cine i-a luat locul

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a demis-o pe Sorrina Pintea de la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, după ce premierul Ludovic Orban a cerut această măsură în mod public. Totodată, printr-un ordin de ministru a fost numit director interimar liberalul Alexandru George Oros.

Oros este consilier local PNL în cadrul Primăriei municipiului Sighetu Marmaţiei.

Conform Ordinului 440/10.04.2020, Alexandru George Oros este numit manager al SJU Baia Mare, după ce în cursul zilei de joi, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a înaintat Ministerului Sănătăţii un document în care menţiona obligaţia ministerului de a suspenda contractul de management al directorului Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, care anterior şi-a retras demisia.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătăţii să înceapă procedurile de demitere a directorului Spitalului Judeţean Maramureş, în cazul în care se dovedeşte că preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş ar fi repus-o în această funcţie pe Sorina Pintea. Ieri, avocatul acesteia a anunțat că Sorina Pintea intenționa să se pensioneze.

Mai multe articole despre:
sorina pintea