MENIU

Ministrul rus de Externe: Rusia e ameninţată de SUA şi NATO, inclusiv prin scutul din România

Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au schimbat în totalitate abordarea faţă de Rusia, prin intensificarea "rusofobiei agresive" şi prin acţiuni care ameninţă siguranţa naţională rusă, acuză ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, denunţând încă o dată sistemul antirachetă NATO din Europa.

"Rusia observă o schimbare fundamentală a circumstanţelor rusofobiei agresive, care a devenit baza politicilor Washingtonului faţă de Moscova", afirmă Serghei Lavrov, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

"Şi nu este vorba doar de rusofobia discursivă, ci şi de acţiuni agresive care afectează în mod real interesele naţionale ruse şi ne pun în pericol securitatea. Este vorba de apropierea Alianţei Nord-Atlantice şi a infrastructurii NATO de frontierele ruse, de transferul unor arme americane de capacităţi mari, de avioane militare NATO, de sistemele antirachetă, segmente antirachetă din Europa şi Asia instalate în apropierea frontierelor Rusiei sau ale aliaţilor noştri. Iar sancţiunile antiruse sunt manifestări neamicale, chiar ostile", a subliniat Serghei Lavrov.

Referindu-se la recenta decizie a Moscovei de a suspenda un acord cu SUA în domeniul nuclear, Lavrov a reiterat că Rusia nu va reîncepe să utilizeze în scop militar plutoniul intrat sub incidenţa acestui tratat, potrivit Mediafax.

Mai multe articole despre:
Rusia Serghei Lavrov