MENIU

Ministrul Muncii - Violeta Alexandru a anunțat noi MĂSURI pentru cei afectați de criza coronavirus. Cine beneficiază

Ministrul Muncii - Violeta Alexandru a anunțat prelungirea măsurilor de sprijin luate în perioada stării de urgență și de alertă pentru cei afectați de criza coronavirus.

Măsurile de sprijin acordate angajaţilor din companiile ale căror activităţi sunt în continuare restricţionate vor fi prelungite pe durata menţinerii restricţiilor, a anunţat, vineri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

"Angajaţii companiilor ale căror activităţi sunt în continuare restricţionate, şi anume activităţile în restaurante, spectacolele şi activităţile cu public numeros, spectacolele în teatre, spaţiile de joacă închise, pentru toate aceste domenii acolo unde persoanele aflate în concediu de îngrijire a copilului sau persoane care sunt aproape de perioada de doi ani, respectiv trei ani pentru copilul cu dizabilităţi pe care îl aveau în creştere şi erau pe punctul de a se întoarce la serviciu, prelungim măsurile de sprijin. Acordăm în continuare, pe durata menţinerii măsurilor de restricţie, indemnizaţia pentru creşterea copilului, stimulentul de inserţie, stimulentul pentru persoanele aflate în concediu de acomodare, adică în vederea adoptării unui copil", a spus Violeta Alexandru, vineri, într-o declaraţie de presă.

Ministrul de resort a adăugat că o altă măsură aprobată în şedinţa de Guvern de joi, 11 iunie, oferă posibilitatea altor membri ai familiei să poată primi ajutor financiar în cazul decesului unei rude aflată în concediu de creştere a copilului.

"Am luat o măsură corectă cu privire la posibilitatea ca şi moştenitorii, respectiv alţi membri ai familiei unei persoane căreia, aflată în concediu de creştere a copilului, i se întâmplă o nenorocire în sensul în care decedează, ea nefiind în această perioadă necontributoare. Aparţinătorii sau cei care sunt membri ai familiei, moştenitori să poată primi ajutorul de deces", a subliniat Violeta Alexandru.

 

Mai multe articole despre:
violeta alexandru coronavirus masuri