MENIU

Ministrul Muncii, față în față cu moțiunea Opoziției. Marius Budăi, criticat aspru și în Coaliție: ce îi nemulțumește pe partenerii de guvernare

Marius Budăi, ministrul Muncii

Continuă scandalul pe moțiunea simplă inițiată de Opoziție împotriva ministrului Marius Budai, în timp ce proiectul de lege care ar trebui să desființeze pensiile speciale este tergiversat în Parlament. Astăzi, deputații vor vota moțiunea „Marius Budai, ministrul salvării pensiilor speciale” și sunt emoții mari pentru ministru, mai ales ca și colegii de Coaliție l-au criticat. Deputatul PNL Raluca Turcan a spus ca nu se aștepta ca un astfel de proiect, fără impact bugetar, sa fie trimit în Parlament.

Camera Deputaţilor urmează să dea votul, marţi, asupra moţiunii simple împotriva ministrului Muncii, Marius Budă. Moțiunea dezbătută, luni, în plen, a fost depusă de 56 de parlamentari de la USR şi neafiliaţi aparţinând Partidului Forţa Dreptei.

 Marius Budăi a afirmat, la dezbaterea în plenul Camerei Deputaţilor, că este "un simulacru de moţiune".

"Aceasta este un simulacru de moţiune, scrisă de oameni care nu au fost în stare de nimic atunci când au guvernat, care au adus doar sărăcie, foamete şi au închis oamenii în case, care nu au ajutat nici oamenii, nici mediul de afaceri, făcând praf şi pulbere până şi puţinele măsuri de ajutor pe care tot ei le promiseseră. Aţi scris o moţiune fix aşa cum aţi guvernat, numai minciuni şi nimic bun pentru oameni. Staţi liniştiţi, românii ştiu în cine să aibă încredere", a declarat ministrul Muncii.

El a spus că, atunci când au fost la guvernare, iniţiatorii moţiunii "şi-au bătut joc de seniorii ţării" şi au avut "zero soluţii".