MENIU

Ministrul Muncii, Ana Costea, își prezintă obiectivele pentru 2016

Ministrul Muncii, Ana Costea

Ministrul Muncii, Ana Costea, prezintă luni obiectivele ministerului de resort pentru anul 2016.

Alături de ministrul Muncii, la eveniment vor participa și reprezentanții instituțiilor aflate în subordine și sub autoritate pentru prezentarea priorităților anului viitor.

Este vorba de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), Inspecția Muncii (IM), Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), potrivit Agerpres.

Conferința va avea loc la sediul Ministerului Muncii, începând cu ora 14,00.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice are alocată de la bugetul de stat suma de 33,17 miliarde lei, în scădere cu 10,26% comparativ cu execuţia preliminată pentru 2015, potrivit proiectului publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Cheltuielile de personal cresc cu 6,11%, la peste 250,67 milioane de lei, iar cele cu bunuri şi servicii se diminuează cu 3,43%, la 156,79 milioane de lei. De asemenea, pentru anul viitor au fost propuse creşteri pe asistenţa socială de 4,77%, suma totală alocată fiind de circa 15,35 miliarde de lei.


Mai multe articole despre:
ministerul Muncii buget 2016