MENIU

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, despre valorile poluării din Capitală: „Sunt 5-6 factori ce influenţează acest fenomen”

Ministrul Mediului - Tanczos Barna

Bucureştiul este un oraş unde aproape săptămânal valorile privind poluarea cresc exponenţial şi apoi scad şi nu există o analiză ştiinţifică a fenomenului, motiv pentru care am stabilit cu un institut de cercetare din Măgurele să începem o colaborare şi să instalăm staţiile lor de măsurare, a declarat, luni seara, ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Bucureştiul a devenit un oraş unde aproape săptămânal valorile măsurate la staţiile oficiale cresc câteodată exponenţial, ajung la vârf şi scad. Nu am găsit la minister o analiză ştiinţifică a fenomenului. Şi cetăţenii, şi Garda de Mediu, şi Agenţia pentru Protecţia Mediului, şi ministerul, şi autoritatea publică locală au câte o teorie, câte o explicaţie. Am ajuns la concluzia că sunt 5-6 factori ce influenţează acest fenomen. Unul dintre factori este problema gropilor de gunoi, unde nu există în momentul de faţă măsurători ştiinţifice, recunoscute, care să stea în picioare şi într-o instanţă.

Azi am avut o discuţie lungă cu colegii pe tema asta şi le-am cerut o analiză din datele pe care le avem acum la dispoziţie, multifactorială, ce poate să contribuie la aceste elemente. Am stabilit cu un institut de cercetare din Măgurele, care deja a efectuat un studiu ştiinţific pe o problemă similară la Măgurele, să începem o colaborare. Zilele următoare, săptămâna aceasta, vom semna un protocol de colaborare şi vom pune acele instalaţii de măsurare pe care le-au folosit ei în zona gropilor de gunoi din Bucureşti, astfel încât să putem să vedem dacă se respectă legea de eliberare în aer a unor gaze care sunt captate în gropile de gunoi", a explicat ministrul la un post TV.

Mai multe articole despre:
tanczos barna