MENIU

Ministrul Justiţiei revine de urgenţă din Japonia, convocat de PSD şi de premierul Dăncilă

Ministrul Justiției Tudorel Toader şi-a scurtat vizita în Japonia şi va reveni în ţară pentru a lua măsuri în scandalul din DNA şi a anunţa ce a decis în legătură cu procurorul șef, Laura Codruța Kovesi.    

Tudorel Toader a declarat pentru Mediafax că va participa la ședința de guvern de joi. Şeful Justiţiei şi-a modificta planurile după ce premierul Viorica Dăncilă i-a cerut acest lucru, iar mai mulţi lidei ai PSD s-au pronunţat, luni, în privinţa unor decizii rapide şi tranşante faţă de şefa DNA.    

Într-o intervenție telefonică la un post TV, Tudorel Toader a declarat că va lua, în cel mai scurt timp, probabil până la sfârşitul lunii, o decizie  în privința conducerii DNA. Ministrul Justiţiei a afirmat că nu va mai sesiza Inspecţia Judiciară, pentru că "dacă aş sesiza, s-ar prelungi lucrurile. Ar trebui să aşteptăm soluţionarea şi rezultatele verificării." 

Ministrul Justiției a efectut în această săptămână o vizită oficială în Japonia şi avea programată o întâlnire cu omologul său nipon. Dacă o parte dintre întâlnirile antamate nu vor mai avea loc, ar fi pentru a doua oara în mai puţin de o lună când înalţi oficiali japonezi sunt puşi în situaţii neplacute de către omologii români. Pe 16 ianuarie, premierul Japoniei Shinzo Abe nu a avut cu cine să se întâlnească, pentru că premierul Mihai Tănase tocmai fusese retras din funcţie de către PSD, cu o seară înainte şi a refuzat să asigure interimatul. 

 

    

Mai multe articole despre:
DNA Laura Codruţa Kovesi Tudor Toader