MENIU

Ministrul Justiției, reacție vehementă după achitarea torționarilor lui Gheorghe Ursu: Mi-aș fi dorit să nu fiu martorul validării oricărei forme de represiune

Alina Gorghiu, ministrul Justiției/ Arhivă foto

Ministrul Justiției Alina Gorghiu a reacționat, joi, vehement la decizia Instanței Supreme de a-i achita definitiv pe torționarii disidentului Gheorghe Ursu. Gorghiu a scris, astfel, într-o postare pe Facebook, că și-ar fi dorit, ca simplu cetățean, să nu fie „martorul validării oricărei forme de represiune, de tortură, al legitimizării instrumentelor de forță care aruncă în obscur drepturi și libertăți fundamentale”.

"Fără a interfera cu rezultatul analizei de la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și distinct de atribuțiile mele de ministru al justiției, pot spune că pentru mine e o zi tristă azi!
 
Mi-aș fi dorit, ca simplu cetățean al unei țări, pentru care dictatura va rămâne o amintire sinistră, care a măcinat destine, să nu fiu martorul validării oricărei forme de represiune, de tortură, al legitimizării instrumentelor de forță care aruncă în obscur drepturi și libertăți fundamentale", a transmis, joi, ministrul Justiției Alina Gorghiu.
 
 
Citește și IICMER, reacție dură după achitarea torționarilor lui Gheorghe Ursu: Contravine valorilor statului de drept și ideii de justiție în România
Mai multe articole despre:
ministrul justitiei tortionari gheorghe ursu