MENIU

Ministrul Justiției, deranjat de protestele magistraților

În calitate de cetățeni, magistrații își pot exercita toate drepturile pe care legea le conferă, însă în calitate de magistrați au restricțiile și incompatibilitățile pe care le prevăd Constituția și legile speciale, a spus luni dimineața ministrul Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost întrebat, marți dimineață, în cadrul unei conferinţe de presă, cum vede protestele de amploare ale magistraţilor din Capitală și din ţară.

Ministrul a declarat că se va documenta asupra subiectului, însă, la prima vedere, poate spune doar că şi magistraţii, în calitatea lor de cetăţeni, au dreptul de a protesta.

"În calitate de cetăţeni, magistraţii îşi pot exprima toate drepturile pe care legea le conferă. În calitate de magistraţi, au restricţiile pe care le prevede Constituţia şi pe care le prevăd legile speciale. În calitate de cetăţeni, la modul organizat sau spontan pot protesta, în calitate de magistraţi, trebuie să respecte legea fundamentală şi legile speciale", a declarat Tudorel Toader.

La insistentele jurnaliștilor, care l-au intrebat dacă magistrații care au protestat au încălcat legea, Tudorel Toader a răspuns: “După ce mă voi documenta probabil voi exprima un punct de vedere mai documentat”.

Mai multe articole despre:
ministrul justiţiei tudorel toader actual