MENIU

Ministrul Finanțelor vrea să vadă profiturile companiilor din energie înainte de a discuta despre supraimpozitare

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor

Supraimpozitarea furnizorilor este în analiză, iar după ce se vor purta discuţii cu reprezentanţi din întregul lanţ energetic vor fi prezentate și soluţii, a declarat joi seara ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

„Până la urmă profiturile o să apară în câteva zile de la fiecare companie, unele dintre ele sunt obligate să le declare public, pentru că sunt listate la bursă. (...) Hai să zic, în două săptămâni vom avea analiza şi o să prezentăm nişte soluţii în Guvern şi în dezbaterile şi întâlnirile cu autoritatea de reglementare şi cu ce înseamnă piaţa de energie”, a răspuns Adrian Câciu într-o emisiune TV, când a fost întrebat dacă este de acord cu o supraimpozitarea furnizorilor, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor a afirmat că are reticențe în privința reducerii TVA la energie, pentru că dacă nu este contrabalansată va alimenta puseul inflaţionist..

Pe de altă parte, demnitarul a spus că o întoarcere la preţurile reglementate „poate fi o discuţie”, dar, fiind în Uniunea Europeană, trebuie ținut cont de Directiva pe energie şi la toate elementele de context, inclusiv la toate instrumentele pe care Comisia Europeană le-a recomandat statelor să le acceseze.
 




Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.