MENIU

Ministrul Finanţelor: Întâlnire Isărescu - Dăncilă, joia viitoare

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat că premierul Viorica Dăncilă şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu se vor întâlni joia viitoare, pe 3 mai, pentru a discuta despre evoluţia inflaţiei şi a dobânzilor.  

Pe de altă parte, Teodorovici a fost uşor iornic la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, care şi-a asumat rolul de mediator între cele două instituţii. 

"Nu trebuie să fie cineva din afară să stea între noi şi Banca Naţională, pentru a media ce? Ne-am întâlnit, ne vom mai întâlni, premierul se va întâlni cu guvernatorul joia viitoare (3 mai - n.r.). Dacă părţile nu-şi exprimă această dorinţă de a fi mediate, de ce să fie cineva care să vrea cu orice preţ să medieze? Bănuiesc că şi BNR îi va spune domnului preşedinte acelaşi lucru, la întâlnirea de azi, că nu este niciun conflict cu guvernul, că nu politica fiscală a executivului a dus la nivelul inflaţiei, am această convingere,"am aceaastă convingere.

Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici au primit invitaţia de a veni, vineri, la ora 11:00, la Cotroceni, pentru o discuţie pe tema evoluţiilor financiare şi a politicilor salrial-fiscale ale guvernului.