MENIU

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: Gaura din buget este de 20 de miliarde lei!

Florin Cîțu

Vești proaste de la Ministerul de Finanțe. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Realitatea Plus, Florin Cîțu anunță că este foarte posibil ca rectificarea bugetară din noiembrie sa fie una negativă. Asta pentru că există o gaura la venituri încasate de 20 miliarde de lei.

Vești proaste de la Ministerul de Finanțe! Într-un interviu acordat in exclusivitate pentru Realitatea Plus, Florin Cîțu anunță că este foarte posibil ca rectificarea bugetară din noiembrie sa fie una negativă! Asta pentru că există o gaură la venituri încasate de 20 miliarde de lei.

"Ca o concluzie generală, toate temerile au fost confirmate. Programarea trimestrială pentru venituri arată că veniturile bugetare trebuiau să fie 249 miliarde. După 9 luni de zile, sunt la 228, mai putin cu 20 de miliarde. Asta e ce era programat și ce s a reușit. Am tot spus că veniturile au fost supraestimate, acum avem și dovada publică", a declarat Florin Cîțu.

Spre finalul lui noiembrie, noul Executiv ar trebui sa facă o rectificare bugetară. Florin Cîțu spune că aceasta va fi negativă:

"Ca principiu, ca să ai o rectificare pozitivă ar trebui să ai încasări mai mari decât cele estimate sau să ai un deficit mai mic ca cel estimat. După 9 luni nu avem această situație. Vom vedea cum va iesi această rectificare, depinde și de estimarea comisiei de prognoză... Dacă veniturile sunt mai mari decât cele estimate, rectificarea va fi pozitiva, dacă nu, nu", a spus noul ministru al Finanțelor.

Ministrul Florin Cîțu a anunțat, într-o postare pe Facebook, că organizează o conferință de presă joi la ora 10.00: 

"Guvernul PSD a "estimat" venituri 249 miliarde lei in primele 9 luni din 2019. Executia arata 228 miliarde lei!!! Gaura dupa 9 luni, date DEJA publicate, aproximativ 21 miliarde lei. Joi la ora 10, conferinta de presa la MFP", a scris Florin Cîțu.

Mai multe articole despre:
Florin Citu