MENIU

"Prezidenţiabilul" Teodorovici , atac la adresa sistemului medical: Lipseşte calitatea umană

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a lansat miercuri un atac dur la adresa sistemului de sănătate, afirmând că ceea ce lipseşte este „calitatea umană" şi că aproape toţi românii ar fi de aceeaşi părere cu el, dacă s-ar face un sondaj. 

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, la un eveniment, că ceea ce lipsește atât în domeniul sănătății, cât și în multe alte domenii este „calitatea umană”.

„Poate ne supărăm dacă spunem așa, direct, cred că totuși calitatea umană, sau nivelul acesteia lipsește foarte mult în toate domenile și, desigur, și în sănătate. Nu vreau să văd medici care își dau diplome. Pentru medici, diploma în sine este pacientul a cărei problemă este rezolvată de medic”, a spus Teodorovici, citat de Mediafax.

Ministrul Finanţelor a susţinut chiar că, dacă s-ar face un sondaj pe această temă, probabil că aproape 100% din populaţie va semnala aceeași problemă a „calității umane”.

„Mă uit la foarte multe zone unde s-au dat și bani de salarizare și echipamente, nu poate nimeni să nege că echipamentele zac de ani de zile, nou-nouțe, de ultimă generație la acea vreme prin magaziile multor spitale, e un fapt deja cunoscut. (...) Poți să fi un medic foarte bun, dar fără acest nivel al calității umane mai sus decât media nu cred că poți să faci ceea ce omul așteaptă de la tine”, a mai adăugat Teodorovici.

Teodorovici, indicat de surse din PSD drept favoritul Vioricăi Dăncilă la nominalizarea pentru campania prezidenţailă, a propus chiar şi un pact pe sănătate. „Poate ar fi indicat ca toți factorii politici decidenți să stea la aceeași masă (...) fără ca cealaltă parte să primească huiduieli sau tot felul de mesaje, astfel încât să nu se facă. Din păcate asta e lumea politică, e meschină”, a afirmat Teodorovici.

Mai multe articole despre:
sănătate PSD teodorovici