MENIU

Ministrul Educației a ordonat controale fără precedent, sunt suspiciuni legate de vaccinare sau de predarea online

Copii cu măști în bănci

Ministrul Educației a anunțat, luni, că a ordonat controale fără precedent în școli, pentru a verifica fie rata de vaccinare raportată, mai ales acolo unde au fost creșteri spectaculoase, dar și situațiile în care unitățile au solicitat să înceapă școala online, deși au rata de vaccinare mai mare de 60%.

"Niciodată nu am mai semnat 42 de ordine de ministru prin care am trimis echipe de control pe tot teritoriul României. Azi (luni - N.R.) am făcut acest lucru, tematica de control fiind în primul rând respectarea condițiilor de protecție sanitară în școli și grădinițe pentru că eforturile pe care le facem pentru a păstra școlile și grădinițele deschise trebuie să fie dublat de înțelegere și cooperare a fiecărui elevii care, fiecărui profesor, fiecărui angajat. Și vom face acest lucru. În al doilea rând modul pentru a verifica modul în care a fost raportată rata de vaccinare și nu în ultimă instanță pentru a verifica soliditatea argumentelor prin raportare la articolul 32 din ordinul de ministru 5538 care prevede ca posibile motive deficiențele de infrastructură sau de resursă umană, vor fi verificate aceste aspecte”, a declarat Cîmpeanu, într-un briefing la Palatul Victoria. 

În prima zi de școală, după vacanța forțată de 2 săptămâni, pentru 68% dintre școli au reluat cursurile cu prezență fizică, iar restul de 32% online.