MENIU

Ministrul din Guvernul Dăncilă care se consideră „o SURSĂ DE INSPIRAȚIE” pentru Patriarhul Daniel

Înainte de a impozita veniturile BOR, Eugen Teodorovici are o certitudine: "Sunt o sursă de inspiraţie pentru Patriarh".

Impozitarea veniturilor Bisericii nu iese de pe agenda lui Eugen Teodorovici, care ajuns din nou ministru de Finanţe spune chiar că este o „sursă de inspiraţie pentru Patriarh”.

Întrebat dacă Patriarhul l-a convins să renunţe la impozitarea veniturilor Bisericii, Teodorovici a răspuns că Prea Fericitul „ar putea să spună ce crede, eu îi spun ce ştiu şi aplic ce trebuie”.

„Patriarhul se inspiră din ceea ce spun eu. Sunt o sursă de inspiraţie pentru Patriarh”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Anul trecut, când era consilier al premierului Tudose, Eugen Teodorovici a revenit cu ideea impozitării veniturilor Bisericii Ortodoxe Române, având chiar un plan concret. Mai exact, propunerea pe care o avea în vedere era identificarea, de comun acord cu BOR, a activităţilor economice care pot fi impozitate, iar banii să rămână tot în gestionarea Bisericii, însă să fie cheltuiţi în domenii pe care statul le decide, scrie gandul.info.

Teodorovici a adăugat că sunt şi alte zone din care statul poate scoate bani, dar pe care Biserica „nu le îndrăgeşte”, iar în aceste condiţii „trebuie să înteleagă şi să aleagă”