MENIU

Ministrul din cabinetul Dăncilă care îl contrazice pe Dragnea: "Recomandările MCV sunt necesare"

<p>Guvern</p>

Ministrul demisionat din Guvernul Dăncilă, Adrian Negrescu, recunoaște ceea ce PSD neagă vehement: "Recomandările MCV sunt necesare pentru România și noi ar trebuie să le facem pentru noi, nu că ne spune cineva", a declarat Negrescu joi seara.

Fostul ministru al afacerilor europene, Victor Negrescu, a explicat, joi seara, în premieră de ce a demisionat din funcție. "Am ajuns la concluzia că nu mai pot exercita mandatul la același nivel ca și până atunci", a spus Negrescu, care nu a negat informația că ar fi renunțat din cauză că atribuțiile i-ar fi fost împărțite cu alți miniștri. 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat vineri, cu mai puțin de două luni înainte de preluarea președinției UE de către România.

Întrebat dacă în şedinţa de Guvern s-a vorbit despre o împărţire a atrubuţiilor sale cu Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici, Negrescu a răspuns: „În guvern avem un singur ministru delegat pentru afaceri europene, deja are atribuţii limitate. Probabil că la un moment dat s-a considerat ca o parte din dosarele europene să fie împărţite cu alţi colegi", a declarat Negrescu la Digi24.

Potrivit surselor G4Media.ro, s-ar fi înregistrat mari întârziere la derularea unor licitații, spre nemulțumirea lui Teodor Meleșcanu, Rovanei Plumb și consilierului Darius Vâlcov.

Negrescu a declarat însă joi seara că a predat toate dosarele "aproape finalizate" și că "MAE confirmă că suntem în linie dreaptă pentru această președinție".

Mai multe articole despre:
raportul MCV adrian negrescu