MENIU

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila: ”Acordarea pensiilor speciale pentru aleşii locali a fost amânată cu un an”

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei - Cseke Attila

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat că acordarea pensiilor speciale pentru aleşii locali a fost amânată cu un an, iar această prevedere este cuprinsă în ordonanţa de urgenţă privind măsurile pentru bugetul pe anul 2021.

Întrebat într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria ce se întâmplă cu legea care oferă pensii speciale aleşilor locali, Cseke Attila a spus: "Intrarea în vigoare a acestei prevederi se amână cu încă un an de zile şi va intra în vigoare în 2022, 1 ianuarie. Această prevedere de amânare este prevăzută în ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscale prezentată de premier".

Ministrul Dezvoltării a menţionat, întrebat dacă au existat discuţii cu primarii înainte de a se adopta ordonanţa de urgenţă, că această discuţie "trebuie să pornească de la nişte realităţi".

"Realitatea este următoarea, că acest Guvern, Guvernul Cîţu, s-a format în 23 decembrie, seara. Este extraordinar de greu să respecţi un termen de consultare de zece zile, când sfârşitul anului este peste opt zile şi când aceste măsuri care au fost prezentate trebuie luate înainte de 31 decembrie, pentru că altfel impactul bugetar şi toate consecinţele sunt cele pe care le cunoaşteţi. Ne vom strădui, în mod evident, pentru respectarea acestor termene de avizare, inclusiv către structurile asociative ale autorităţilor locale, dar astăzi pot să spun că a fost o situaţie specială, din acest punct de vedere, pentru că acum zece zile nu am avut Guvern cu puteri depline", a afirmat el, conform AGERPRES.

Mai multe articole despre:
cseke attila