MENIU

Ministrul de Interne se delimitează de comportamentul liderilor de sindicat care au rupt gardurile: „Să se hotărască: sunt lideri de sindicat sau sunt ultrași?”

Lucian Bode - ministrul Afacerilor Interne

Ministrul de Interne - Lucian Bode a spus, miercuri seara, la Realitatea PLUS, că nu accepta să se treacă peste anumite limite și să se ajungă ca reprezentanții polițiștilor, care militează pentru drepturile lor, să îndemne la nerespectarea legilor, să rupă gardurile și să îmbrâncească jandarmii.

„Sunt un om al dialogului. În primele zile de mandat m-am trezit cu toate sindicatele la ușă, i-am primit, am discutat și am găsit soluții, chiar dacă nu la toate problemele. Princiăpala nemulțumire etse legată de legea 226/2021 privind închețarea salariilor.

Am găsit resursele necesare pentru un stimulent pentru 76.000 de angajați, bugetul alocat este undeva la 19 milioane lei.

Sunt un om care susține orice formă de manifestare, chiar și aceste proteste, în limitele legii. Ceea ce s-a întâmplat la acea manifetsare, să te pretezi tu lider de sindidat la a trage de garduri, la a îmbrânci jandarmii... sunt colegii tăi. Eu le transmit: să se hotărască dacă sunt lideri de sindicat sau sunt ultrași. Așa ceva este de neacceptat și de netolerat. Jandarmeria le-a aplicat amenzi. Eu am salutat acest lucru și încurajat. Dacă se respectă legea, să fie protejați, dacă sunt derapeje, să fie sancționați”, a declarat Lucian Bode la Realitatea PLUS.

Mai multe articole despre:
lucian bode mai