MENIU

Ministrul de Interne, după ce Cherecheș a refuzat să fie extrădat în România: „Durează mai mult procedura”

Ministrul de Interne, după ce Cherecheș a refuzat să fie extrădat în România: „Durează mai mult procedura”

Ministrul de Interne - Cătălin Predoiu a explicat că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, va fi extrădat din Germania prin procedura obişnuită care ar putea dura, din practica anterioară, 30-45 de zile, el refuzând să fie extrădat prin procedură simplificată, care ar dura 10 zile.

„Din practica anterioară, ar dura undeva între 30 şi 45 de zile, în funcţie de instanţă”, a precizat Cătălin Predoiu, la un post TV, joi seară, referindu-se la procedura obişnuită prin care va fi extrădat din Germania fostul primar al oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

„Este vorba despre un mandat european de arestare şi de o extrădare care se face în baza acestui mandat european de arestare. De ce subliniez european, pentru că în acest caz se practică o procedură care se desfăşoară de la instanţă la instanţă. Nu sunt implicate în mod direct Ministerele de Justiţie sau de Interne, nici de la noi, nici din Germania. E vorba de o procedură standard de reglementări europene”, a explicat Predoiu.

Primarul penal a REFUZAT extrădarea

Cătălin Cherecheş - fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, a solicitat să își execute pedeapsa pentru luare de mită în Germania, țara în care a fost prins după a fugit din România în ziua în care și-a aflat sentința.

Cătălin Cherecheș a refuzat să fie extrădat în România prin procedură simplificată, care ar fi durat doar 10 zile, potrivit legii germane. În două săptămâni, instanța se va pronunța asupra acestui aspect, apoi în alte patru până la șase săptămâni, instanța va decide daca va fi sau nu extrădat.

FILMUL capturării primarului penal Cătălin Cherecheș - Când a fost anunțată Poliția Română de autoritățile din Germania

Mai multe articole despre:
chereches germania inchisoare extradare predoiu