MENIU

Ministrul de Finanțe: "Până la final de an sunt bani de pensii și salarii"

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, explică circulara care a umblat pe la toate agențiile statului, în care se cerea reducerea cheltuielilor. El spune că nu vor avea loc reduceri de personal sau salariale, ci se încearcă, de fapt, o eficientizare a cheltuielilor statului.

Chiar dacă în circulară se specifica reducerea cheltuielilor, astăzi, ministrul de Finanțe susține că, de fapt se are în vedere mai mult o eficientizare a cheltuielilor bugetare.

Pana la final de luna iulie sa se faca  o precizare clara. Acel indicator sa stie localul ce sume sunt disponibile.

Ianuarie martie se vor da bani pentru primăriilor.

Orice familie orice om încearcă să-și stabilească cheltuielile într-o logică normală. Chiar dacă ai bani și poți face optimizarea cheltuielilor, de ce să nu o faci? Nu înseamnă că asta va duce, automat, la scăderi salariale sau reduceri de personal.

Eugen Teodorovici a dat asigurări că, cel puțin pentru anul acesta există fondurile necesare pentru plata pensiilor și a salariilor.

Până la final de ani sunt bani de pensii și de salarii. Vrem să vedem dacă sunt necesare creșteri de cheltuieli.

Teodorovici contrazice și declarațiile celor de la Ministerul Culturii, care și-au redus bugetul cu 30%, la cererea expresă a Ministerului de Finanțe.  El a spus că agențiile au bani până la sfârșitul anului, iar la următoarea rectificare bugetară va fi propus un alt buget.

De asemenea, Eugen Teodorovici a spus că, mâine, în ședința de guvern, va fi suplimentată suma pentru taxa auto. Și programul O casă, o familie va continua, în pofida faptului că reprezentanții Fondului Monetar Internațional a cerut sistarea sau măcar reducerea lui.

Primăriile vor primi banii lipsă, dar la rectificarea bugetară

Robert Negoiță, președintele Asociației Municipiilor din România, a anunțat marți că a obținut un angajament din partea premierului Dăncilă și din partea ministrului de Finanțe, Eugen Teodorivici, că primăriile vor obține banii necesari la rectificarea bugetară.

„Să lăsăm trecutul cum a fost, avem un angajament din partea doamnei prim-ministru și din partea dlui de Finanțe că sumele de care am fost vitregiți în primele trei luni ale anului vor fi restituite la rectificarea bugetară. Pe cale de consecință, este un pas înainte, avem o promisiune. Să sperăm că lucrul ăsta se va și întâmpla la rectificarea bugetară”, a spus Robert Negoiță.

Mai multe articole despre:
rectificare bugetară bani buget teodorovici