MENIU

Ministrul de Finanțe, avertisment pentru șefii de la stat: Veți fi evaluați de subalterni!

Anca Paliu

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a explicat într-un interviu recent că un pas din reforma pe care o are în vedere este evaluarea managerilor din administrație de către subalterni.

Ministrul de Finanțe spune că ideal era ca majorarea de salarii cu 10% să fi fost făcută în funcție de performanțe și în urma unor evaluări.

"Am avut de la bun început această discuție cu majorarea de 10%, dacă să fie la salariul individual sau la fond de salarii. Ne-ar fi plăcut să fie la fondul de salarii, astfel încât instituțiile să aibă posibilitatea să acorde în interior, deși nu știu în ce măsură instituțiile au criteriile de performanță clar stabilite", a explicat Dragu.

Anca Dragu își propune să implementeze un sistem de evaluare a șefilor din aparatul de stat în care să aibă un cuvânt important de spus și angajații simpli.

"Este un pas al reformei pe care îl avem în vedere: cine și cum evaluează. Știm deja că nu se fac evaluări la 360 de grade: să se evalueze și șeful. Evaluările din prezent, care nu evaluează și șeful, pierd o mulțime de informații. Nu avem învățare continuă. Pe de o parte, trebuie să ne uităm la pregătirea acestui personal. Apoi, la cum sunt ei selectați. Avem modele în diferite țări de selectare", a spus Dragu, potrivit Profit.ro.

Mai multe articole despre:
Anca Paliu Dragu anca dragu